aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1

Konsumenci najchętniej wybierają białe mięso

9 listopada 2004

Czeski przemysł drobiarski przeżywa renesans. Konsumenci najchętniej wybierają białe mięso, rzadziej wołowinę, czy wieprzowinę- wynika z sondażu przeprowadzonego przez praski instytut badawczy.

Z 80 kg mięsa, jakie rocznie zjada przeciętny Czech, 24 przypada na drób. To o 10 kg więcej, niż 5 lat temu.

Producenci trzody nie mają powodów do zadowolenia, bo wzrost popytu na drób odbył się kosztem sprzedaży wieprzowiny.


POWIĄZANE

Departament Rolnictwa Stanów Zjednoczonych i Biuro Przedstawiciela Handlu USA po...

Sieci handlowe i producenci żywności wycofują jaja z chowu klatkowego. Już co tr...

Komisja ds. Konkurencji Republiki Południowej Afryki oraz niezależny organ podle...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę