Produkcja mięsa drobiowego w UE wzrośnie

15 czerwca 2004

Wstąpienie dziesieciu nowych państw spowoduje wzrost produkcji mięsa drobiowego w Unii Europejskiej o 2 mln ton.

Szacuje się, że obecnie w całej Unii produkcja białego mięsa wyniesie niecałe 11 mln ton, z czego 82 proc. przypadnie na kraje dawnej Piętnastki.


POWIĄZANE

Światowa produkcja jaj w tym roku powinna osiągnąć 74 miliony ton. Jak policzył ...

Według nieoficjalnych informacji przedstawiciele Unii Europejskiej są blisko zaw...

Polscy producenci jaj obawiają się łotewskich inwestycji ukraińskiej firmy Ovost...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę