Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Rosyjscy drobiarze planują zwiększenie produkcji

25 kwietnia 2005

To odpowiedź na rosnący popyt na rodzimym rynku. Z wyliczeń ekspertów wynika, że statystyczny Rosjanin zje w tym roku prawie 18 kilogramów mięsa drobiowego.

Po wprowadzeniu limitów eksportowych rodzima produkcja mięsa odbiła się od dna. Sprzedaż zwiększyła się, wzrosły dochody hodowców. Zrzeszenie Rosyjskich Drobiarzy zapowiada, że w tym roku ich udział w lokalnym rynku będzie większy.

Według prognoz produkcja mięsa drobiowego wzrośnie o 250 tys. ton.


POWIĄZANE

Jak poinormowała Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz, Amerykanie po dość krót...

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz w swoim najnowszym komunikacie prognozuje...

Według informacji statystycznych Międzynarodowego Centrum Handlu (ITC) w 2023 ro...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę