aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1

Ceny zbytu brutto wybranych artykułów mleczarskich w okresie od 17 do 22 IX 2001 r.

28 września 2001
nazwa produktu jedn. cena max. cena min. cena śred.
jogurt owocowy kubek PS 150 g zł /opak  0,90 0,43 0,68
jogurt owocowy kubek PS 450 g zł /opak  1,86 1,50 1,64
jogurt owocowy kubek PS 500 g zł /opak  1,87 1,53 1,72
kefir kubek PS 200 g zł /opak  0,64 0,47 0,56
kefir kubek PS 450 g zł /opak  1,06 0,67 0,93
kefir kubek PS 500 g zł /opak  1,56 0,90 1,12
masło Ekstra konfekcjonowane min. 82% tł. zł /kg  12,84 6,20 9,13
masło Ekstra min. 82% tł. w blokach 25 kg zł /kg  10,70 6,95 8,40
mleko acidofilne naturalne kubek PS 500 ml zł /opak  1,28 1,14 1,22
mleko spożywcze pasteryzowane 2% tł. w folii 1 litr zł /litr  1,24 0,96 1,09
mleko spożywcze pasteryzowane 2-2,5% tł. butelka PS 1 litr zł /litr 1,35 1,13 1,21
mleko spożywcze pasteryzowane 2-2,5% tł. w folii 1 litr zł /litr  1,43 0,90 1,14
mleko spożywcze UHT 2-2,5% tł. w kartonie 1 litr zł /litr  1,95 0,93 1,55
mleko w proszku odtłuszczone w workach 25 kg zł /kg  9,79 7,20 8,37
ser dojrzewający Edamski min. 42% tł. zł /kg  14,98 9,00 11,47
ser dojrzewający Ementalski min. 42% tł. zł /kg  13,91 10,06 12,96
ser dojrzewający Gouda min. 42% tł. zł /kg  15,69 9,00 11,38
ser dojrzewający Tylżycki min. 42% tł. zł /kg  13,0 10,53 11,54
serek topiony kremowy kostka 100 g zł /opak  1,11 0,85 0,96
serek twarogowy homogenizowany waniliowy kubek PS 100g zł /opak  1,09 1,02 1,06
serek twarogowy homogenizowany waniliowy kubek PS 150g  zł /opak  1,18 0,70 0,94
serek wiejski granulowany kubek PS 150 g zł /opak  1,41 0,86 1,17
serek wiejski granulowany kubek PS 200 g zł /opak  1,50 0,90 1,25
śmietanka spożywcza pasteryzowana 18% tł. kubek PS 200 g zł /opak  1,23 0,67 0,98
śmietanka spożywcza pasteryzowana 18% tł. kubek PS 250 g zł /opak  1,03 0,97 1,01
twarożek ziarnisty 200 g zł /opak  1,65 1,23 1,44
twaróg półtłusty formowany zł /kg  8,35 6,09 6,84
twaróg półtłusty klinek zł /kg  7,320 6,85 7,05
twaróg półtłusty krajanka zł /kg  8,50 5,67 7,06

W powyższej tabeli prezentowane są wyniki analizy danych uzyskanych z 91 zakładów.

Zapasy artykułów mleczarskich

nazwa produktu ilość (tony) liczba przedsiębiorstw
masło (>10 ton)  1 534,0 27
mleko w proszku (>100 ton)  6 013,7 15
sery twarde (>50 ton)  6 487,9 16

Badanie dotyczyło zakładów, w których zapasy masła, mleka w proszku i serów przekraczały jednostkowo odpowiednio 10, 100 i 50 ton. W analizowanym tygodniu zanotowano spadek zapasów: masła – o 139,2 ton, tj. 8,3%. Wzrosły zapasy mleka w proszku o 242,6 ton, tj. o 4,2% i serów twardych – o 158,8 ton, tj. 2,5%.

Źródło: GISiPAR - informacja nr 35

POWIĄZANE

Sekretariat Prezesa Zarządu ZPPM, Pana Marcina Hydzika,  przesyłał do Pierwszego...

- Polskie mleczarnie zaczynają już zmniejszać gramaturę opakowań - ich tarę - za...

W terminie 19-23 lutego 2024 r., członków Polskiej Izby Mleka tj.  Spółdzielczą ...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę