aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1

Ceny zbytu brutto wybranych artykułów mleczarskich w okresie od 26 XI do 1 XII 2001 r.

6 grudnia 2001
nazwa produktu jedn. cena max. cena min. cena śred.
jogurt owocowy kubek PS 150 g zł /opak  0,90 0,43 0,69
jogurt owocowy kubek PS 450 g zł /opak  1,93 1,50 1,65
jogurt owocowy kubek PS 500 g zł /opak  1,86 1,53 1,71
kefir kubek PS 200 g zł /opak  0,74 0,47 0,57
kefir kubek PS 450 g zł /opak  1,06 0,72 0,93
kefir kubek PS 500 g zł /opak  1,56 0,64 1,06
masło Ekstra konfekcjonowane min. 82% tł. zł /kg  13,38 6,20 9,60
masło Ekstra min. 82% tł. w blokach 25 kg zł /kg  9,84 7,60 8,74
mleko spożywcze pasteryzowane 2% tł. w folii 1 litr zł /litr  1,18 1,09 1,13
mleko spożywcze pasteryzowane 2-2,5% tł. w folii 1 litr zł /litr  1,43 0,90 1,15
mleko spożywcze UHT 2-2,5% tł. w kartonie 1 litr zł /litr  1,96 0,93 1,51
mleko w proszku odtłuszczone w workach 25 kg zł /kg  9,63 6,50 8,07
ser dojrzewający Edamski min. 42% tł. zł /kg  14,98 9,50 11,88
ser dojrzewający Ementalski min. 42% tł. zł /kg  15,98 10,86 13,73
ser dojrzewający Gouda min. 42% tł. zł /kg  15,69 10,16 11,87
ser dojrzewający Tylżycki min. 42% tł. zł /kg  13,00 10,00 11,90
serek topiony kremowy kostka 100 g zł /opak  1,11 0,86 0,94
serek twarogowy homogenizowany waniliowy kubek PS 150g zł /opak  1,18 0,72 0,96
serek wiejski granulowany kubek PS 150 g zł /opak  1,35 1,00 1,13
serek wiejski granulowany kubek PS 200 g zł /opak  1,50 0,83 1,25
śmietanka spożywcza pasteryzowana 18% tł. kubek PS 200 g zł /opak  1,50 0,68 1,00
śmietanka spożywcza pasteryzowana 18% tł. kubek PS 250 g zł /opak  1,23 0,93 1,04
twarożek ziarnisty 200 g zł /opak  1,63 1,20 1,35
twaróg półtłusty formowany zł /kg  7,81 6,25 6,84
twaróg półtłusty klinek zł /kg  7,31 6,90 7,11
twaróg półtłusty konfekcjonowany zł /kg  7,49 6,59 7,10
twaróg półtłusty krajanka zł /kg  7,92 5,67 7,03

W powyższej tabeli prezentowane są wyniki analizy danych uzyskanych z 91 zakładów.

Zapasy artykułów mleczarskich

nazwa produktu ilość (tony) liczba przedsiębiorstw
masło (>10 ton)  1 135,7 18
mleko w proszku (>100 ton)  6 710,2 16
sery twarde (>50 ton)  5 030,9 18

Badanie dotyczyło zakładów, w których zapasy masła, mleka w proszku i serów przekraczały jednostkowo odpowiednio 10, 100 i 50 ton. W analizowanym tygodniu zanotowano spadek zapasów: masła – o 197,3 ton, tj. 14,8%, mleka w proszku – o 227,1 ton, tj. 3,3% oraz serów twardych – o 814,4 ton, tj. 13,9%.

Źródło: GISiPAR - informacja nr 44

POWIĄZANE

Sekretariat Prezesa Zarządu ZPPM, Pana Marcina Hydzika,  przesyłał do Pierwszego...

- Polskie mleczarnie zaczynają już zmniejszać gramaturę opakowań - ich tarę - za...

W terminie 19-23 lutego 2024 r., członków Polskiej Izby Mleka tj.  Spółdzielczą ...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę