Ceny zbytu brutto wybranych artykułów mleczarskich w okresie od 8 do 13 X 2001 r.

18 października 2001
nazwa produktu jedn. cena max. cena min. cena śred.
jogurt owocowy kubek PS 150 g zł /opak  0,90 0,43 0,68
jogurt owocowy kubek PS 450 g zł /opak  1,86 1,50 1,65
jogurt owocowy kubek PS 500 g zł /opak  1,82 1,53 1,69
kefir kubek PS 200 g zł /opak  0,74 0,47 0,59
kefir kubek PS 450 g zł /opak  1,06 0,67 0,93
kefir kubek PS 500 g zł /opak  1,56 0,56 1,07
masło Ekstra konfekcjonowane min. 82% tł. zł /kg  13,38 6,20 9,19
masło Ekstra min. 82% tł. w blokach 25 kg zł /kg  11,00 7,97 8,54
mleko acidofilne naturalne kubek PS 500 ml zł /opak  1,29 1,23 1,26
mleko spożywcze pasteryzowane 2% tł. w folii 1 litr zł /litr  1,24 0,96 1,09
mleko spożywcze pasteryzowane 2-2,5% tł. w folii 1 litr zł /litr  1,62 0,90 1,16
mleko spożywcze UHT 2-2,5% tł. w kartonie 1 litr zł /litr  1,95 1,34 1,67
mleko w proszku odtłuszczone w workach 25 kg zł /kg  10,27 7,50 8,44
ser dojrzewający Edamski min. 42% tł. zł /kg  13,68 7,38 11,30
ser dojrzewający Ementalski min. 42% tł. zł /kg  13,91 12,98 13,61
ser dojrzewający Gouda min. 42% tł. zł /kg  15,69 9,00 11,70
ser dojrzewający Tylżycki min. 42% tł. zł /kg  13,00 11,00 11,85
serek topiony kremowy kostka 100 g zł /opak  1,11 0,87 0,94
serek twarogowy homogenizowany waniliowy kubek PS 150g zł /opak  1,18 0,72 0,97
serek wiejski granulowany kubek PS 150 g zł /opak  1,35 0,86 1,10
serek wiejski granulowany kubek PS 200 g zł /opak  1,50 0,90 1,27
śmietanka spożywcza pasteryzowana 18% tł. kubek PS 200 g zł /opak  1,23 0,68 0,99
śmietanka spożywcza pasteryzowana 18% tł. kubek PS 250 g zł /opak 1,23 0,96 1,05
twarożek ziarnisty 200 g zł /opak 1,65 1,20 1,36
twaróg półtłusty formowany zł /kg 8,35 5,60 6,73
twaróg półtłusty klinek zł /kg 7,20 6,85 7,05
twaróg półtłusty krajanka zł /kg  8,39 5,67 7,04

W powyższej tabeli prezentowane są wyniki analizy danych uzyskanych z 81 zakładów.

Zapasy artykułów mleczarskich

nazwa produktu ilość (tony) liczba przedsiębiorstw
masło (>10 ton) 1 560,6 17
mleko w proszku (>100 ton) 4 775,9 11
sery twarde (>50 ton) 5 967,2 14

Badanie dotyczyło zakładów, w których zapasy masła, mleka w proszku i serów przekraczały jednostkowo odpowiednio 10, 100 i 50 ton. W analizowanym tygodniu zanotowano wzrost zapasów: masła – o 161,4 ton, tj. 11,5%, serów twardych – o 29,8 ton, tj. 0,5%. Na przestrzeni tygodnia zapasy mleka w proszku spadły – o 196,7 ton, tj. 4,0%.

Źródło: GISiPAR – informacja nr 38

POWIĄZANE

Agnieszka Maliszewska, pierwsza Wiceprzewodnicząca COGECA w dniu 27 stycznia 202...

Grupa kapitałowa Polindus-Laktopol laureatem konkursu Innowacyjny Klient Banku B...

Mleczarnia Spomlek (SM) znalazła się w gronie firm prezentowanych w ramach Polsk...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę