Mlekovitka na 5

6 lutego 2006

Serek twarogowy „Mlekovitka” uzyskał ocenę bardzo dobrą w niezależnym badaniu przeprowadzonym dla miesięcznika „Świat Konsumenta”.

Badania na zlecenie miesięcznika wykonało akredytowane labortorium w Niemczech. Serek twarogowy kremowy z ziołami „Mlekovitka” produkowany przez SM Mlekovita z Wysokiego Mazowieckiego został w nim oceniony na piątkę pod względem parametrów bezpieczeństwa zdrowotnego. Autorzy rankingu podkreślili, że „Mlekovitka” pod względem składu recpeturowego była najbardziej naturalna i nie zawierała żadnych substancji poprawiających jakość. Te czynniki złożyły się na przyznanie serkowi ogólnej oceny: bardzo dobry.

Serki „Mlekovitka” produkowane są w zakładzie w Wysokiem Mazowieckiem od 2000 r. Obecnie dostępne są w trzech smakach: naturalnym, ziołowym i ze szczypiorkiem. Serkom „Mlekovitka” przyznano znak „Polska Dobra Żywność” podczas targów Polagra Food 2002 w Poznaniu.


POWIĄZANE

Należąca do Milkiland mleczarnia boryka się z coraz poważniejszymi kłopotami. Lo...

W dniach 5-9 października 2019 r. odbywają się targi Anuga 2019. Polska Izba Mle...

Podczas Międzynarodowych Targów Wyrobów Spożywczych Polagra Food 2019 Mlekovita ...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę