aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1

Mlekovitka na 5

6 lutego 2006

Serek twarogowy „Mlekovitka” uzyskał ocenę bardzo dobrą w niezależnym badaniu przeprowadzonym dla miesięcznika „Świat Konsumenta”.

Badania na zlecenie miesięcznika wykonało akredytowane labortorium w Niemczech. Serek twarogowy kremowy z ziołami „Mlekovitka” produkowany przez SM Mlekovita z Wysokiego Mazowieckiego został w nim oceniony na piątkę pod względem parametrów bezpieczeństwa zdrowotnego. Autorzy rankingu podkreślili, że „Mlekovitka” pod względem składu recpeturowego była najbardziej naturalna i nie zawierała żadnych substancji poprawiających jakość. Te czynniki złożyły się na przyznanie serkowi ogólnej oceny: bardzo dobry.

Serki „Mlekovitka” produkowane są w zakładzie w Wysokiem Mazowieckiem od 2000 r. Obecnie dostępne są w trzech smakach: naturalnym, ziołowym i ze szczypiorkiem. Serkom „Mlekovitka” przyznano znak „Polska Dobra Żywność” podczas targów Polagra Food 2002 w Poznaniu.


POWIĄZANE

Sekretariat Prezesa Zarządu ZPPM, Pana Marcina Hydzika,  przesyłał do Pierwszego...

- Polskie mleczarnie zaczynają już zmniejszać gramaturę opakowań - ich tarę - za...

W terminie 19-23 lutego 2024 r., członków Polskiej Izby Mleka tj.  Spółdzielczą ...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę