Mlekovitka na 5

6 lutego 2006

Serek twarogowy „Mlekovitka” uzyskał ocenę bardzo dobrą w niezależnym badaniu przeprowadzonym dla miesięcznika „Świat Konsumenta”.

Badania na zlecenie miesięcznika wykonało akredytowane labortorium w Niemczech. Serek twarogowy kremowy z ziołami „Mlekovitka” produkowany przez SM Mlekovita z Wysokiego Mazowieckiego został w nim oceniony na piątkę pod względem parametrów bezpieczeństwa zdrowotnego. Autorzy rankingu podkreślili, że „Mlekovitka” pod względem składu recpeturowego była najbardziej naturalna i nie zawierała żadnych substancji poprawiających jakość. Te czynniki złożyły się na przyznanie serkowi ogólnej oceny: bardzo dobry.

Serki „Mlekovitka” produkowane są w zakładzie w Wysokiem Mazowieckiem od 2000 r. Obecnie dostępne są w trzech smakach: naturalnym, ziołowym i ze szczypiorkiem. Serkom „Mlekovitka” przyznano znak „Polska Dobra Żywność” podczas targów Polagra Food 2002 w Poznaniu.


POWIĄZANE

List intencyjny podpisany między spółkami obejmuje kwestie dostaw skroplonego ga...

Wczoraj odbyła się aukcja produktów mlecznych na platformie aukcyjnej Global Dai...

Według Głównego Urzędu Statystycznego cena skupu mleka w październiku 2018 r. wy...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę