aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1

Cukrownia Villasor stoi na skraju bankructwa

15 września 2004

Cukrownia z Sardynii stara się o pomoc z krajowego budżetu. Zanim dostanie pieniądze, zgodę na dofinansowanie musi wyrazić Komisja Europejska.

Cukrownia Villasor stoi na skraju bankructwa, po tym jak przez ostatnie dwa lata, z powodu suszy, dostawy buraków do zakładu były znacznie ograniczone. Firma do tej pory nie może wydostać się z kłopotów finansowych.

Na poprawę jej kondycji potrzeba 3,5 miliona euro. Jeśli nikt nie złoży oficjalnego protestu, już za miesiąc Bruksela wyda zgodę na dofinansowanie.


POWIĄZANE

Wkrótce rozpocznie się sezon działkowy, a wraz z nim czas przygotowania do letni...

Hodowca bydła mlecznego musi zapewnić dla swojego stada odpowiednią bazę pokarmo...

Miedź i krzem to pierwiastki, które mają duże znaczenie w stymulowaniu odpornośc...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę