aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1

Degustatorzy warzyw i owoców

6 czerwca 2003

Unii Europejskiej rodzi się nowy zawód - degustatora owoców i warzyw. W Austrii i we Włoszech już są, ale jest tylko kwestią czasu, kiedy pojawią się także w innych krajach Piętnastki.

Na razie nietypowi kiperzy pracują w eleganckich restauracjach, gdzie bukiet jarzyn i kompot muszą być najwyższej jakości. W Wiedniu również lodziarnie zatrudniły specjalistów, ale nie Austriaków, a Włochów, znanych z produkcji najlepszych na świecie lodów.
 
Zapotrzebowanie na przedstawicieli tego fachu jest spore. Kadry już się szkolą, zajęcia prowadzą profesorowie uniwersyteccy. Pierwszych absolwentów kursów, z tytułem kiperów dyplomowanych, będzie można zatrudnić już w lipcu
 


POWIĄZANE

Ochrona fungicydowa  stała się podstawowym zabiegiem w agrotechnice uprawy zbóż ...

Wkrótce rozpocznie się sezon działkowy, a wraz z nim czas przygotowania do letni...

Hodowca bydła mlecznego musi zapewnić dla swojego stada odpowiednią bazę pokarmo...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę