aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1

Nowy chleb z witaminą E

31 stycznia 2003

Zakłady Przetwórstwa Zbożowo-Młynarskiego Sp. z o.o. w Kruszwicy rozpoczęły wypiek chleba z zarodkami pszennymi, zawierającymi witaminę E.

Modernizacja młynu kruszwickiej spółki przyczyniła się do usprawnienia procesu technologicznego produkcji mąki. Zarodki pszenne, zawierające najcenniejsze składniki pszenicy, zwłaszcza witaminę E, wykorzystuje się do wypieku chleba.

Prezes zarządu kruszwickich "Spichrzów" Edmund Kowalski powiedział – Mamy nadzieję, że nasz nowy produkt z naturalną witaminą E przyjmie się na kujawskim rynku.     


POWIĄZANE

Miedź i krzem to pierwiastki, które mają duże znaczenie w stymulowaniu odpornośc...

Zabiegi przedwschodowe lub wczesnopowschodowe to bardzo skuteczne rozwiązanie w ...

Rzepak ozimy w okresie okołokwitnieniowym wymaga szczególnej ochrony. Nie tylko ...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę