aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1

Notowania cen na Rynku Elizówka w dniu 12.06.2015

15 czerwca 2015
Lp.    Produkt    Jm    Cena min.    Cena max.    średnia cena    średnia cena z poprzed-niego notowania 09.06    Różnica
warzywa                            
1    .roszponka        4    4    4    4    0
2    .rucola    opakowanie 100g    4    4    4    4    0                                                                                                      
3    .sałata mix    opakowanie 100g    4    4    4    4    0
4    bakłażan    kg    5    7    6    5    1
5    botwina z buraczkiem    pęczek    1,8    2    1,9    2,1    -0,2                                                                  
6    brokuł    szt.    3    3    3    2,5    0,5
7    burak czerwony    kg    1    1    1    1    0
8    burak czerwony młody    kg    3,5    3,5    3,5    4    -0,5
9    cebula    kg    1,8    1,9    1,85    1,3    0,55
10    cebula czerwona    kg    2,4    2,4    2,4    2,4    0
11    cebula młoda    pęczek    2    2    2    1,65    0,35
12    cebula młoda    kg    3    3,4    3,2    3,3    -0,1
13    cukinia    kg    3    3,4    3,2    3,5    -0,3
14    czosnek młody    szt.    1,2    1,5    1,35    1,2    0,15
15    fasola szparagowa żółta    kg    6    7,6    6,8    7,75    -0,95
16    kalafior    szt.    2    2,5    2,25    2,5    -0,25
17    kapusta biała    kg    2    2,15    2,08    2,1    -0,02
18    kapusta biała młoda    szt.    1,4    1,6    1,5    1,5    0
19    kapusta czerwona    kg    1,3    1,5    1,4    1,5    -0,1
20    kapusta kiszona    kg    1,6    1,8    1,7    1,7    0
21    kapusta pekińska    kg    2    2    2    2    0
22    koper    pęczek    0,8    0,8    0,8    0,7    0,1
23    marchew    kg    2,5    3    2,75    2,5    0,25
24    natka z pietruszki    pęczek    1    1    1    0,85    0,15
25    ogórek    kg    1,2    2    1,6    1,75    -0,15
26    ogórek gruntowy    kg    1,8    2,5    2,15    1,25    0,9
27    ogórek kiszony    kg    4    5    4,5    4,75    -0,25
28    ogórek małosolny    kg    4,5    5    4,75    6    -1,25
29    papryka czerwona imp.    kg    7,6    8    7,8    7,4    0,4
30    papryka zielona    kg    8    9    8,5    6    2,5
31    pietruszka    kg    4    4    4    6    -2
32    pietruszka młoda    pęczek    2,5    3,5    3        
33    pomidor    kg    2,5    3,66    3,08    3,05    0,03
34    pomidor koktajlowy    kg    15    15    15    6,5    8,5
35    pomidor malinowy    kg    3    5    4    5,15    -1,15
36    por    kg    3,5    5    4,25    4,2    0,05
37    rzodkiewka    pęczek    1    1    1    1    0
38    sałata    szt.    1,25    1,5    1,38    1,31    0,07
39    sałata lodowa    szt.    2    2,5    2,25    2,1    0,15                                                                        
40    seler    kg    3,6    4    3,8    3,7    0,1
41    seler naciowy    szt.    3    3,5    3,25    3,25    0                 
42    szczaw    kg    5    5    5    6    -1
43    szczypior    szt.    0,6    0,6    0,6    0,65    -0,05
44    szparagi    pęczek    6    6    6    7,25    -1,25
45    szpinak    kg    4    5    4,5    6,25    -1,75
46    włoszczyzna    pęczek    2    2    2    2    0
47    włoszczyzna młoda    pęczek    2,5    2,5    2,5    2,5    0
48    ziemniak    kg    0,53    0,53    0,53    0,47    0,06
49    ziemniak młody    kg    1,2    1,6    1,4        
grzyby                            
1    boczniak    kg    9    10    9,5    9,5    0
2    pieczarka    kg    5    5    5    5    0
owoce                            
1    ananas    szt.    5    9    7    7    0
2    arbuz    kg    2    2,3    2,15    2,1    0,05
3    banany    kg    4    4,5    4,25    4,3    -0,05
4    brzoskwinia Paraguayo    kg    7    8    7,5    8,4    -0,9
5    brzoskwinie imp.    kg    3,8    6,5    5,15    5,5    -0,35
6    cytryny    kg    4,5    8    6,25    6,2    0,05
7    czereśnie    kg    7    10    8,5        
8    grapefruity    kg    5,5    6    5,75    5,9    -0,15
9    gruszki Konferencja    kg    5    5    5    5    0
10    jabłka Eliza    kg    3    3    3    2,33    0,67                                                                                             
11    jabłka Idared    kg    2,8    2,8    2,8    2    0,8
12    jabłka Sampion    kg    3    3    3    2,67    0,33
13    kiwi    kg    3,5    7    5,25    4,75    0,5
14    limonka    kg    14    16,2    15,1    12,65    2,45
15    mandarynki    kg    3,4    6,5    4,95    4,75    0,2
16    morele    kg    6    9    7,5    7,9    -0,4
17    nektarynki    kg    3,8    6,5    5,15    4,75    0,4
18    pomarańcze    kg    2,9    4    3,45    3,15    0,3
19    rabarbar    kg    2    2    2    3    -1
20    truskawki    kg    2,5    3    2,75    2,75    0
21    winogrona białe    kg    17,8    19    18,4    19    -0,6
22    winogrona ciemne    kg    9,5    10,5    10    9,5    0,5
art. spożywcze                            
1    chleb regionalny    0,5 kg    1,9    1,9    1,9    1,9    0
2    cukier    kg    1,95    2,1    2,03    2,03    0
3    dorsz (filet mrożony)    kg    23,5    24,4    23,95    23,95    0
4    fasola drobna Aura    kg    5    6    5,5    6,5    -1
5    fasola Jaś duży    kg    13    13    13    13    0
6    fasola Jaś karłowy    kg    4    5    4,5    5    -0,5
7    groch łupany    kg    2,4    2,6    2,5    2,45    0,05
8    jaja klasa "L"(63 g-73 g)    szt.    0,32    0,4    0,36    0,36    0
9    karczek    kg    12,5    12,8    12,65    12,65    0
10    kiełbasa zwyczajna    kg    5,8    11,03    8,42    8,42    0
11    kurczak    kg    6,9    7,4    7,15    6,6    0,55
12    mak    kg    10    11    10,5    10,5    0
13    makrela wędzona    kg    11    11    11    11    0
14    masło Extra    200 g    2,95    3,3    3,13    3,13    0
15    miruna ze skórą (filet)    kg    14,5    14,5    14,5    14,5    0
16    płaty śledziowe solone    kg    11,75    11,75    11,75    11,75    0
17    schab b/kości    kg    12,9    14,7    13,8    13,79    0,01
18    szprot wędzony    kg    9,5    9,5    9,5    9,5    0


POWIĄZANE

Uprawa grochu jest prosta. Nie wymaga dużych nakładów. Pozytywnie wpływa na zdro...

Jakie sposoby produkcji owoców są najbardziej popularne w Polsce? Jakie są różni...

W Polsce produkuje się nawet 75 proc. światowych zasobów aronii. Popularność teg...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę