Ptak_Waw_CTR_2024

Notowania cen na Rynku Elizówka w dniu 16.10.2015

19 października 2015
Lp.    Produkt    Jm    Cena min.    Cena max.    średnia cena    średnia cena z poprzed-niego notowania 13.10    Różnica

warzywa                            
1    .roszponka        4    4    4    4,25    -0,25
2    .rucola    opakowanie 100g    4    4    4    4,25    -0,25                                                                                      
3    .sałata mix    opakowanie 100g    4    4    4    4,25    -0,25
4    bakłażan    kg    4    5    4,5    4,7    -0,2
5    brokuł    szt.    2    2,5    2,25    2,5    -0,25
6    brukselka    kg    5    5    5    5,6    -0,6
7    burak czerwony    kg    1    1    1    1    0
8    cebula    kg    1,06    1,3    1,18    1,25    -0,07
9    cebula cukrowa    kg    2    2,6    2,3    2,5    -0,2
10    cebula czerwona    kg    2    2,6    2,3    2,4    -0,1
11    cebula czosnkowa    kg    3    4    3,5    3,9    -0,4
12    cukinia    kg    3    5    4    4,3    -0,3
13    czosnek    szt.    0,6    1,5    1,05    1,05    0
14    dynia    kg    2    2    2        
15    kalafior    szt.    3    3,5    3,25    3    0,25
16    kapusta biała    szt.    2,5    3    2,75    2,75    0
17    kapusta czerwona    kg    1,5    2    1,75    1,75    0
18    kapusta kiszona    kg    2,4    2,4    2,4    2,4    0
19    kapusta pekińska    kg    2    2,6    2,3    2,7    -0,4
20    kapusta włoska    szt.    2,5    3    2,75    2,75    0
21    koper    pęczek    1    1,2    1,1    1    0,1
22    marchew    kg    1,25    1,5    1,38    1,45    -0,07
23    natka z pietruszki    pęczek    0,7    1    0,85    0,8    0,05                                                                          
24    ogórek    kg    3,5    4,4    3,95    4,05    -0,1
25    ogórek długi imp.    kg    4,4    4,8    4,6        
26    ogórek gruntowy    kg    3,6    4    3,8    3,75    0,05
27    ogórek kiszony    kg    4,5    5    4,75    4,75    0
28    ogórek krótki imp.    kg    2,5    2,5    2,5    2,5    0
29    papryka biała    kg    2,4    2,4    2,4        
30    papryka czerwona    kg    3,6    4,4    4    4,75    -0,75
31    papryka pikantna    kg    6    8    7    7    0
32    papryka zielona    kg    1,4    1,6    1,5        
33    pietruszka    kg    4    4,4    4,2    4,2    0
34    pomidor    kg    4    4,5    4,25    4,15    0,1
35    pomidor malinowy    kg    5    7    6    6    0
36    pomidor zielony    kg    1    1    1        
37    por    szt.    1    1,8    1,4    1,65    -0,25
38    por    kg    2    3    2,5    3    -0,5
39    rzepa biała    kg    2,7    3    2,85    2,4    0,45
40    rzepa czarna    kg    2,4    2,4    2,4    2,4    0
41    rzodkiewka    pęczek    1,5    1,5    1,5    1,45    0,05
42    sałata    szt.    1,5    1,8    1,65    1,43    0,22
43    sałata lodowa    szt.    3,5    3,5    3,5    3,35    0,15
44    seler    kg    3    3,6    3,3    3,3    0                                                                                                       
45    seler naciowy    szt.    2,5    3    2,75    3,15    -0,4
46    szczypior    szt.    0,7    1    0,85    1    -0,15
47    włoszczyzna    pęczek    2,4    2,6    2,5    2,5    0
48    ziemniak    kg    0,8    0,9    0,85    0,75    0,1

grzyby                            
1    boczniak    kg    11    11    11        
2    pieczarka    kg    5    5,7    5,35    5,3    0,05

owoce                            
1    ananas    szt.    6    9    7,5    6,5    1
2    banany    kg    3,3    4    3,65    3,85    -0,2
3    cytryny    kg    5,5    6    5,75    5,75    0
4    grapefruity    kg    5,5    7,5    6,5    6    0,5
5    gruszka Lukasówka    kg    2,7    3    2,85    3    -0,15
6    gruszki Santa Maria    kg    2,7    2,7    2,7    2,5    0,2
7    gruszki Generał    kg    3    3    3    2,5    0,5
8    gruszki Konferencja    kg    2    3    2,5    3    -0,5
9    jabłka Antonówka    kg    1,33    2    1,67    1,67    0
10    jabłka Bohemia Gold    kg    1,67    2    1,84    1,93    -0,09
11    jabłka Boiken    kg    1,67    1,87    1,77    1,67    0,1
12    jabłka Boskoop    kg    1,33    1,87    1,6    1,84    -0,24
13    jabłka Cortland    kg    1,33    2    1,67    1,9    -0,23                                                                      
14    jabłka Decosta    kg    1,67    1,67    1,67        
15    jabłka Gala    kg    1,33    1,67    1,5    1,8    -0,3
16    jabłka Jester    kg    1,47    1,93    1,7    1,93    -0,23
17    jabłka Ligol    kg    1,67    1,8    1,74    1,87    -0,13
18    jabłka Lobo    kg    1,2    2    1,6    1,97    -0,37
19    jabłka Malinowa    kg    1,47    2    1,74    2    -0,26
20    jabłka Prince    kg    1,67    2,33    2    1,87    0,13
21    jabłka Rubin    kg    1,33    2    1,67    1,97    -0,3
22    jabłka Rubinola    kg    1,53    1,87    1,7    1,8    -0,1
23    jabłka Sampion    kg    1,2    2    1,6    1,9    -0,3
24    kaki    szt.    1,6    2,5    2,05        
25    kiwi    kg    3    6    4,5    5,1    -0,6
26    limonka    kg    11,25    13    12,13    11,5    0,63
27    śliwka Amers    kg    2,5    3,5    3        
28    śliwka Amers    kg    2,5    3,5    3        
29    śliwka Prezydent    kg    2,5    3,5    3    3,5    -0,5
30    śliwki węgierki    kg    2,5    3,8    3,15    3,5    -0,35
31    żurawina    kg    17    17    17    17    0
32    mandarynki    kg    2,5    7    4,75    4,75    0
33    nektarynki    kg    5    5    5    4,75    0,25
34    orzechy laskowe    kg    9    9    9    9    0
35    orzechy włoskie    kg    4    12    8    4    4                                                                                                 
36    pomarańcze    kg    4    4,8    4,4    4,5    -0,1
37    Pomelo    szt.    4,8    6    5,4    5    0,4
38    winogrona białe    kg    5,2    6,5    5,85    5,35    0,5
39    winogrona ciemne    kg    5    6,5    5,75    5,5    0,25

art. spożywcze                            
1    cukier    kg    2,35    2,6    2,48    2,5    -0,02
2    dorsz (filet mrożony)    kg    24    24    24    23,6    0,4
3    fasola drobna Aura    kg    5,6    6    5,8    5,8    0
4    fasola Jaś duży    kg    13    13    13    14,5    -1,5
5    fasola Jaś karłowy    kg    5    5,4    5,2    5    0,2
6    groch łupany    kg    2,4    2,6    2,5    2,5    0
7    jaja klasa "L"(63 g-73 g)    szt.    0,35    0,4    0,38    0,38    0
8    karczek    kg    11    12,6    11,8    12,08    -0,28
9    kiełbasa zwyczajna    kg    6    11,03    8,52    6,95    1,57
10    kurczak    kg    6,8    6,8    6,8    7,05    -0,25
11    mak    kg    10    11    10,5    11    -0,5
12    makrela wędzona    kg    10,5    11,3    10,9    10,9    0
13    masło Extra    200 g    3,2    3,2    3,2    3,2    0
14    miruna ze skórą (filet)    kg    14,5    15,8    15,15    15,15    0
15    płaty śledziowe solone    kg    11,75    11,75    11,75    11,13    0,62
16    schab b/kości    kg    13,5    14,9    14,2    14,55    -0,35
17    szprot wędzony    kg    9    9    9    9,75    -0,75

POWIĄZANE

Uprawa grochu jest prosta. Nie wymaga dużych nakładów. Pozytywnie wpływa na zdro...

Jakie sposoby produkcji owoców są najbardziej popularne w Polsce? Jakie są różni...

W Polsce produkuje się nawet 75 proc. światowych zasobów aronii. Popularność teg...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę