Adama_artemisgoltix_15.02-30.03

REALIZACJA MECHANIZMU PRYWATNEGO PRZECHOWYWANIA WIEPRZOWINY

22 stycznia 2016
REALIZACJA MECHANIZMU PRYWATNEGO PRZECHOWYWANIA WIEPRZOWINY

Według danych Komisji Europejskiej, w pierwszym tygodniu realizacji mechanizmu dopłat do prywatnego przechowywania wieprzowiny (od 4 do 8 stycznia  br.), największe ilości mięsa w magazynach zgromadziły Hiszpania i Niemcy.

Wszystkie państwa członkowskie UE zdołały w tym okresie wprowadzić do magazynów ponad 46,3 tys. ton wieprzowiny. Ze wszystkich produktów, w odniesieniu do których przyznawane są dopłaty, zgromadzono najwięcej nóg bez kości (53,3% całości przechowywanego mięsa), tłuszczu (11,3%) i szynek (8%).

Dopłaty do  prywatnego przechowywania wieprzowiny zostały przyznane na mocy rozporządzenia Komisji (UE) 2015/2334 z dn. 14 grudnia 2015 r. Tymczasowe wycofanie wieprzowiny z rynku ma na celu przywrócenie równowagi rynkowej w UE i wzrost cen.

FAMMU/FAPA na podst. Agra Facts nr 02 - 16 z dn. 13.01.16


POWIĄZANE

TSW to wystawa, która każdego roku przyciąga ponad 16 tys. odwiedzających. Na po...

Zapraszamy do udziału w XI edycji Ogólnopolskiego Konkursu Plastycznego dla Dzie...

Od początku roku Grupa Polmlek promuje produkty certyfikowane znakiem europejski...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę