" "
Agrolok_280518

Czekolada jest zdrowa

3 września 2012
Szwedzcy badacze z Instytutu Karolinska w Sztokholmie stwierdzili, że spożywanie czekolady zmniejsza ryzyko udaru mózgu - informuje IAR.
Okazuje się, że nie ma znaczenia czy jemy czekoladę ciemną czy jasną.


Badania którym poddano 37 tysięcy mężczyzn i kobiet wykazują, że wystarczy spożywanie tygodniowo dawki 60 gramów czekolady by zmniejszyć ryzyko udaru o 17 procent.



POWIĄZANE

W materiale wydostającym się z pęknięć na powierzchni Enceladusa, jednego z księ...

Grzywną został ukarany mieszkaniec Piły (Wielkopolskie), który po meczu Polaków ...

Austriaccy policjanci i strażacy w alpejskiej miejscowości Mattsee, na północy k...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę