aaa_TSW_2023
CTR_2023

Czekolada jest zdrowa

3 września 2012
Szwedzcy badacze z Instytutu Karolinska w Sztokholmie stwierdzili, że spożywanie czekolady zmniejsza ryzyko udaru mózgu - informuje IAR.
Okazuje się, że nie ma znaczenia czy jemy czekoladę ciemną czy jasną.


Badania którym poddano 37 tysięcy mężczyzn i kobiet wykazują, że wystarczy spożywanie tygodniowo dawki 60 gramów czekolady by zmniejszyć ryzyko udaru o 17 procent.



POWIĄZANE

Chiny rozpoczęły walkę z maszynami rolniczymi niskiej jakości, a tamtejsze Minis...

Cyberbezpieczeństwo i ochrona danych stają się coraz ważniejsze w dzisiejszym św...

W Polsce rośnie sprzedaż roślinnych zamienników produktów zwierzęcych. Na świeci...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę