Miód i cytryna

16 października 2009
Boli cię gardło i jesteś przeziębiony - jedz miód z cytryną. Tak radziły i radzą nasze babcie. A jaka jest prawda? Cytryna rzeczywiście obok pietruszki i innych warzyw jest naturalnym źródłem witaminy C, która ma działanie uodparniające. Miód z kolei łagodzi ból gardła.

Sok z cytryny, oprócz tego ze skrapla się nim ryby i ciasto, przyprawia surówki może, jak się okazuje, przynieść także ulgę w reumatyzmie. Cytryna pobudza również wątrobę do wydalania z organizmu substancji toksycznych. A ponadto dostarcza niewiele kalorii.



POWIĄZANE

Rozwiązania z zakresu sztucznej inteligencji zaczynają rewolucjonizować gastrono...

Z okazji Dni Miodu 2019, już 11 sierpnia 2019 roku w Bojanowie (woj. podkarpacki...

Rozwiązania z zakresu sztucznej inteligencji już dziś mogą przewidywać niebezpie...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę