Miód i cytryna

16 października 2009
Boli cię gardło i jesteś przeziębiony - jedz miód z cytryną. Tak radziły i radzą nasze babcie. A jaka jest prawda? Cytryna rzeczywiście obok pietruszki i innych warzyw jest naturalnym źródłem witaminy C, która ma działanie uodparniające. Miód z kolei łagodzi ból gardła.

Sok z cytryny, oprócz tego ze skrapla się nim ryby i ciasto, przyprawia surówki może, jak się okazuje, przynieść także ulgę w reumatyzmie. Cytryna pobudza również wątrobę do wydalania z organizmu substancji toksycznych. A ponadto dostarcza niewiele kalorii.



POWIĄZANE

Hakować można już nie tylko komputery. Coraz popularniejszy staje się biohacking...

Producenci urządzeń i akcesoriów łazienkowych zaczynają sięgać po rozwiązania in...

Na rynek trafia coraz więcej rodzajów urządzeń wchodzących w skład inteligentneg...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę