OPOLAGRA_2025
AgroShow_05_2025_Zielone

Tofu, soja, soczewica - czyli co zamiast mięsa?

Czy można żyć bez mięsa? Jeszcze kilka, kilkanaście lat temu wielu z nas odpowiedziałoby przecząco. Dziś – także wielu z nas – nie je produktów pozyskiwanych...

26 maja 2017

Spacer po zaczarowanym ogrodzie, czyli kilka słów o oświetleniu strefy wokół domu

Przydomowy ogród stał się dziś pełnoprawną strefą wypoczynkową, niemniej ważną niż salon  - zwłaszcza, gdy wiosna nieśmiało zaczyna zaglądać do naszych...

26 maja 2017

25 maja Światowy Dzień Mleka

Światowy Dzień Mleka został stworzony przez Organizację do Spraw Wyżywienia i Rolnictwa (FAO) w 2001 roku mając na celu popularyzację mleka jak też jego walorów...

25 maja 2017

Bornholm na wyciągniecie ręki

Ta piękna piaszczysta wyspa kusi pięknymi plażami, ciszą, spokojem, widokowymi trasami rowerowymi – ciągną się przez całą wyspę i pysznymi wędzonymi śle...

24 maja 2017

Carrefour wyróżniony Odznaką Honorową SGGW

Carrefour Polska został uhonorowany Odznaką Honorową „Za zasługi dla SGGW”. Nagroda jest dowodem uznania dla wieloletniej współpracy z siecią handlową. Carre...

24 maja 2017

Wrocławski Festiwal Dobrego Piwa i VIP Travel wspólnie pokazują piwną historię

Najstarszy browar w Polsce, pierwszy i do dziś funkcjonujący browar restauracyjny, kilkanaście browarów na terenie Dolnego Śląska – Wrocław i okolice mają w...

24 maja 2017

Wystawa kaktusów

Polskie Towarzystwo Miłośników Kaktusów Oddział Lubelski oraz Ogród Botaniczny UMCS w Lublinie zapraszają na WYSTAWĘ KAKTUSÓW i innych...

24 maja 2017

Śląskie/ Rusza tegoroczny konkurs na najpiękniejszą wieś regionu

Tegoroczną edycję konkursu „Piękna wieś woj. śląskiego” ogłosił samorząd tego regionu. Urząd marszałkowski docenia za jego pośrednictwem całe wsie, pojedyncze...

23 maja 2017

Prof. M. Król Człowiekiem Roku

Profesor Magdalena Król z Wydziału Medycyny Weterynaryjnej SGGW zwyciężyła w plebiscycie "Człowiek Roku" w kategorii nauka. Tytuł jest wyrazem uznania dla Jej ...

23 maja 2017

Kapusta – głowa nie taka pusta, czyli ile zdrowia jest w warzywach kapustnych

Kapustę, kalafior czy brukselkę wykorzystujemy jako dodatek do dań obiadowych albo składnik sałatek. Doceniamy je głównie za walory smakowe i prawidłowo! Czas...

23 maja 2017
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę