A_BIO_AGRO_950

3-letnie mięso na Węgrzech

11 grudnia 2006

Na Węgrzech, wybuchła afera z odświeżanym mięsem. Setki ton wieprzowiny i wołowiny, która od dawna nie nadawała się już do spożycia, zostały wprowadzone na rynek.

Towar przywożono z Niemiec i za pomocą środków chemicznych odświeżano. Zmieniano daty przydatności do spożycia i sprzedawano. Pobrane próbki dały przerażające wyniki. Część mięsa była przechowywana nawet do 3 lat. Na przedmieściach Budapesztu zamknięto magazyn, w którym przechowywano zepsute mięso i wyroby.


POWIĄZANE

Rosnąca presja zmian klimatycznych oraz potrzeba ograniczenia stosowania chemii ...

Fumigacja zboża to jedna z kluczowych metod ochrony przed szkodnikami i pleśniam...

Jak pogodzić rosnącą presję regulacyjną, malejącą liczbę substancji czynnych, oc...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę