A_BIO_AGRO_950

Argentyna: wyższa produkcja wołowiny

5 stycznia 2016
FAMMU/FAPA poinformowała, że w III kwartale br. liczba ubojów bydła w Argentynie zwiększyła się o 4,6 proc. do 2,96 mln sztuk, natomiast produkcja mięsa wołowego wzrosła o 2,4 proc. do 667 tys. ton.
W pierwszych dziewięciu miesiącach br. Argentyńczycy wyprodukowali łącznie 1,92 mln ton wołowiny, tj. o 2 proc. więcej niż w analogicznym okresie przed rokiem. Pomimo wzrostu produkcji, eksport tego gatunku mięsa obniżył się o 21 proc. do 101,5 tys. ton. Na mniejszy handel złożył się spadek eksportu do Rosji (o 45 proc. do 8,4 tys. ton), Wenezueli (o 50 proc. do 2,6 tys. ton) oraz do Stanów Zjednoczonych (o 96 proc. do 352 ton).



POWIĄZANE

Pan Grzeogorza Jedamski, rolnik emeryt od kilku lat zabiego o sprawiedliwą wysok...

Chaber bławatek (Centaurea cyanus L.), nazywany potocznie bławatkiem, to jeden z...

Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) oraz Centrum Kontroli i Prewencji...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę