Biogaz_III Forum 2025

Ceny żywności w listopadzie 2002 r.

18 grudnia 2002

Ceny żywności w listopadzie obniżyły się o 0,3%, w tym najbardziej drobiu (o 6,2%) i owoców (o 4,4%).

Mniej niż w październiku br. konsumenci płacili m. in. również za mięso wieprzowe (o 1,8%) oraz mąkę i wędliny (po 0,8%). Utrzymał się spadek cen mięsa wołowego (0,5%).

Wzrosły natomiast ceny warzyw (o 3,9%) oraz cukru (o 1,7%). Za masło należało zapłacić o 0,9% więcej niż w ubiegłym miesiącu, a za oleje roślinne – o 0,8%. Artykuły w grupie “mleko, sery i jaja” podrożały o 0,4%. 

Ceny napojów bezalkoholowych, mimo różnokierunkowego ruchu cen w grupie, utrzymały się na poziomie zanotowanym w październiku.


POWIĄZANE

Raport zrównoważonego rozwoju firmy Tetra Pak za rok 2024 potwierdza redukcję em...

Związek Polskich Przetwórców Mleka (ZPPM) pozytywnie ocenia rezultaty polskiej p...

O przyszłości młodych rolników w Europie i Azji na konferencji FAO w Budapeszcie...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę