A_BIO_AGRO_950

Certyfikaty dla Polskiego Cukru

14 lutego 2008
Jak informuje Łukasz Wróblewski, rzecznik prasowy Krajowej Spółki Cukrowej KSC  otrzymała certyfikaty potwierdzające wdrożenie Zintegrowanego Systemu Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności opartego na normach ISO 9001:2000 i ISO 22000:2005.
Certyfikaty przyznała Spółce firma TUV Rheinland Polska sp. z o.o.
Zaświadczają one, że KSC wprowadziła i stosuje system zarządzania jakością w zakresie produkcji i sprzedaży cukru białego (spełniający wymagania normy ISO 9001-2000) oraz wprowadziła i stosuje system zarządzania bezpieczeństwem żywności w zakresie produkcji i sprzedaży cukru białego (spełniający wymagania normy ISO 22000:2005).
- Zintegrowany System Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Zywności jest pierwszym tego typu systemem wprowadzonym w ramach całej Krajowej Spółki Cukrowej S.A. Decyzję o rozpoczęciu jego wdrażania podjął w sierpniu 2006 roku Zarząd KSC. Certyfikaty potwierdzające spełnianie jego norm przez "Polski Cukier" są ważne do końca stycznia 2011 r.  Funkcjonowanie Systemu będzie sprawdzane corocznie w ramach audytów nadzoru przeprowadzanych przez jednostkę certyfikującą – mówi Łukasz Wróblewski.



POWIĄZANE

Pan Grzeogorza Jedamski, rolnik emeryt od kilku lat zabiego o sprawiedliwą wysok...

Chaber bławatek (Centaurea cyanus L.), nazywany potocznie bławatkiem, to jeden z...

Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) oraz Centrum Kontroli i Prewencji...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę