A_BIO_AGRO_950

Ciepła pogoda - niższe ceny żywności?

5 stycznia 2016
Wyższe temperatury mogą przełożyć się na większe plony i niższe ceny żywności w sklepach. Ciepła zima sprzyja rolnikom oraz konsumentom.
Zagrożeniem dla wysokich plonów są silne i długotrwałe mrozy, ale nie muszą one oznaczać wyższych cen w sklepach spożywczych. Cena artykułów żywnościowych, w większym stopniu niż od pogody w Polsce, zależy od światowej koniunktury na giełdach towarowych. W przypadku nieurodzaju w naszym kraju klienci zamiast polskiej kupią zagraniczną żywność



POWIĄZANE

Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) oraz Centrum Kontroli i Prewencji...

„Nie żądamy przywilejów. Domagamy się prawa do pracy, do rozwoju, do stabilności...

Wiosna to nie tylko czas na przygotowania do sezonu turystycznego, ale też dosko...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę