A_TSW_2026_950

Dioksyny w holenderskich jajach

9 września 2011
FAMMU/FAPA podaje, że według holenderskiego urzędu ds. bezpieczeństwa żywności (nVWA), zanieczyszczone dioksynami jaja zostały wyeksportowane z Holandii do Belgii i Luksemburga.
Jaja pochodziły z jednego holenderskiego gospodarstwa ekologicznego i trafiły do zakładu pakowania jaj w Belgii, a stamtąd do sieci handlowych w Belgii i Luksemburgu oraz do jednego belgijskiego zakładu przetwórstwa jaj.

Holenderskie władze opublikowały ostrzeżenie i zaleciły wycofanie skażonych jaj z rynku do czasu zakończenia dochodzenia.


POWIĄZANE

Polski biznes jest pełen obaw o przyszłość i nie są to bynajmniej irracjonalne l...

W odpowiedzi na wieloletnie apele sektora rolnego oraz państw członkowskich, Kom...

Europejscy rolnicy biją na alarm. Już w dzisiejszy czwartek do Brukseli przyjedz...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę