A_BIO_AGRO_950

Francja je ekologicznie

13 marca 2006

Kampanie informacyjne i promocyjne przynoszą skutek. Francuzi coraz częściej jedzą ekologiczną żywność. Według najnowszych badań w zeszłym roku blisko połowa konsumentów przynajmniej raz w miesiącu kupowała organiczne produkty.

To w porównaniu z 2003 rokiem 10-cio procentowy wzrost. Sondaż pokazał także, że Francuzi rozpoznają loga produktów ekologicznych i uważają, że taka produkcja dobrze wpływa na środowisko.

Najbardziej popularne są warzywa i owoce bez oprysków, ekologiczny nabiał i pieczywo. Co najważniejsze dla producentów, prawie 1/5 Francuzów deklaruje, że w najbliższym czasie zwiększy zakupy ekologicznych produktów.


POWIĄZANE

„Nie żądamy przywilejów. Domagamy się prawa do pracy, do rozwoju, do stabilności...

Wiosna to nie tylko czas na przygotowania do sezonu turystycznego, ale też dosko...

Specjalistka ds. żywienia mówi o szkodliwych mitach dietetycznych  Dieta bezglut...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę