aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1

Japończycy jedzą mniej wołowiny

5 stycznia 2016
Zdaniem FAMMU/FAPA, w 2013 r. spożycie mięsa wołowego (w ekwiwalencie mięsa bez kości) w Japonii ukształtowało się na poziomie 864,5 tys. ton, tj. było o 1 proc. mniejsze niż w 2012 r.
Konsumpcja tego gatunku mięsa pochodząca z rynku krajowego obniżyła się o 2,4 proc. do około 355 tys. ton, natomiast spożycie wołowiny importowanej spadło o 0,8 proc. do 509,5 tys. ton.



POWIĄZANE

Łączna powierzchnia uprawy kukurydzy w Polsce w roku 2023 przekroczyła 1,8 mln h...

MSD Animal Health zaprasza do konkursu “Pignnovation Award”  Udział mogą wziąć u...

Rada Polityki Pieniężnej podjęła wczoraj decyzję o utrzymaniu stóp procentowych ...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę