A_BIO_AGRO_950

Kolejny zakład w systemie QAFP

3 grudnia 2015
Przedsiębiorstwo BOMADEK  17 marca otrzymało certyfikat Systemu Gwarantowanej Jakości Żywności QAFP. Tym samym dołączyło do grona uczestników Systemu w zakresie produkcji, uboju i rozbioru indyka.
Firma działa na rynku od 1991 roku. Jest to nowoczesny zakład z bazą technologiczną, wdrożonym systemem zarządzania jakością i uprawnieniami eksportowymi. Baza surowcowa w całości opiera się na hodowli indyka w ramach Zrzeszenia Rolników i Producentów „INDYK LUBUSKI”.
Dziennie BOMADEK ubija ok. 120 ton indyka, co dalej w roku ok. 26 tys. ton. Ubój żywca przeprowadza się na nowoczesnej linii holenderskiej firmy STORK, a system chłodzenia tusz tejże firmy jest jedynym tego typu w Polsce.
W ramach Systemu będą dostępne m.in. sznycel indyczy, filet z piersi indyczej, mięso mielone indycze, polędwiczka indycza czy tuszka indycza.



POWIĄZANE

Pan Grzeogorza Jedamski, rolnik emeryt od kilku lat zabiego o sprawiedliwą wysok...

Chaber bławatek (Centaurea cyanus L.), nazywany potocznie bławatkiem, to jeden z...

Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) oraz Centrum Kontroli i Prewencji...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę