A_BIO_AGRO_950

Koncentratu jabłkowego produkujemy za dużo?

3 grudnia 2015
Jak poinformował Puls Biznesu, podaż koncentratu jabłkowego przewyższyła popyt. Europa nie jest w stanie dopić soku z zeszłorocznej, rekordowej produkcji koncentratu jabłkowego.
Zdaniem Juliana Pawlaka, prezesa KUPSu, handel koncentratem zamarł, po rekordzie z sezonu 2012/13 kiedy Polska wyprodukowała 280 tys. ton koncentratu, weszliśmy w kolejny rok z zapasami. W związku z małym popytem spadły ceny koncentratu do 1 Euro za kg.
 
Jak informuje Puls Biznesu szef KUPSu liczy, że wkrótce ceny koncentratu drgną. Chociaz zdaniem ekspertów łatwo nie będzie.


POWIĄZANE

Pan Grzeogorza Jedamski, rolnik emeryt od kilku lat zabiego o sprawiedliwą wysok...

Chaber bławatek (Centaurea cyanus L.), nazywany potocznie bławatkiem, to jeden z...

Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) oraz Centrum Kontroli i Prewencji...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę