aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1

Kongres Polska Żywność cz. I 21 kwietnia 2004

21 kwietnia 2004

Szanowni Państwo,

Organizatorzy Kongresu Polska Żywność, biorąc pod uwagę fakt wycofania się sponsora generalnego, co spowodowałoby wzrost opłaty za udział, duży zakres prac przygotowawczych biznesu żywnościowego do wymagań UE, oraz wychodząc naprzeciw licznym postulatom przedstawicieli firm dot. przeprowadzenia Kongresu w terminie po akcesji Polski do UE, gdy nastąpi ustabilizowanie sytuacji rynkowej, postanowili dokonać zmiany terminu i sposobu realizacji tego przedsięwzięcia.

W związku z tym Kongres będzie realizowany etapowo a jego pierwsza część odbędzie się 21 kwietnia br. z udziałem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, który na wniosek organizatorów zadeklarował chęć bezpośredniego spotkania z przedsiębiorcami sektora żywnościowego w tym dniu. Zgodnie z pierwotnym programem Kongresu spotkanie to będzie miało charakter wolnej trybuny poświęconej wymianie poglądów na temat „Konkurencyjność narodowej gospodarki żywnościowej w perspektywie członkostwa w UE”. Prace kongresowe będą kontynuowane etapowo w kolejnych terminach, o czym będziemy zainteresowanych sukcesywnie informować. Finalna część prac kongresowych przewidziana jest na październik br. Przyjęto wariant spotkań jednodniowych, aby wyeliminować koszty noclegów. Organizatorzy odstąpili także od realizacji kolacji galowej.

Oczywiste jest, że zmiana trybu realizacji Kongresu oraz obniżenie na wniosek przedsiębiorców niektórych świadczeń spowoduje w konsekwencji istotne zmniejszenie kosztów udziału w Kongresie. Wstępnie szacujmy, że łączny koszt uczestnictwa jednej osoby we wszystkich etapach realizacyjnych Kongresu wyniesie ok. 60 % pierwotnie zakładanych kosztów. Organizatorzy mimo to dołożą wszelkich starań, aby zmiany te wraz z obniżką kosztów nie skutkowały zubożeniem wartości merytorycznej Kongresu. Organizatorzy podejmą negocjacje zmierzające do utrzymania udziału planowanych referentów pomimo niższych honorariów. Ponadto przesunięcie w czasie umożliwi ocenę sytuacji polskiego biznesu żywnościowego w związku z akcesją Polski do UE, w rezultacie zakładanego monitoringu aktualnych zjawisk rynkowych.

Przepraszając za komplikacje związane z koniecznością zmiany formuły organizacyjnej Kongresu w załączeniu przesyłamy druk zgłoszenia na spotkanie w dniu 21 kwietnia wraz z deklaracją uczestnictwa w dalszych pracach Kongresu.

Zapraszamy

Grzegorz Trochimczuk
Dyrektor Generalny

Druk zgłoszenia
O polskiej żywności na rynku UE
Główni uczestnicy
12 głównych powodów dla których warto uczestniczyć w konkursie
Kodeks Etyki Biżnesu Żywnościowego
Druk rejestracyjny
Opłata za uczestnictwo


POWIĄZANE

jak NGT mogą wesprzeć polskie rolnictwo w kierunku zrównoważonego rozwoju i konk...

Wczoraj,na Jasnej Górze, odbyły się niezwykle podniosłe uroczystości związane z ...

Rada Eeuropy formalnie przyjęła wczoraj ukierunkowany przegląd niektórych podsta...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę