A_BIO_AGRO_950

Kulinarne dziedzictwo

4 sierpnia 2003

Pierogi z razowej mąki nadziewane gryczaną kaszą, polewka z serwatki z suszonymi jabłkami, nadziewane serem ziemniaczane pyzy i swojski chleb. To tylko niektóre, często już zapomniane przysmaki, których można było spróbować podczas konkursu "Kulinarne dziedzictwo".

Gospodynie, które przygotowały potrawy przyznają że sięgnęły do starych, często zapomnianych przepisów. Może dlatego nazwy, a często i smak potraw budziły mieszane uczucia.

Ta oryginalność bardzo jednak przypadła do gustu jury. Bo w konkursie właśnie o to chodziło. W finale zaprezentowały się najlepsze wyłonione w eliminacjach koła gospodyń wiejskich i gospodarstwa agroturystyczne z regionu Podkarpackiego.


POWIĄZANE

Małgorzata Bojańczyk, Dyrektor Generalna Polskiego Stowarzyszenia Ochrony Roślin...

W Światowy Dzień Gleby doceniamy ten żywy ekosystem, który wspiera i chroni nasz...

Nowe badanie PAN Europe (Pesticide Action Network) ujawnia wysoki poziom toksycz...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę