A_BIO_AGRO_950

Meksyk w osiem miesięcy wyeksportował 157 mln ton mięsa

9 listopada 2012
FAMMU/FAPA podała, że między styczniem a sierpniem 2012 roku Meksykanie wyeksportowali łącznie 157 mln ton mięsa (wołowiny, wieprzowiny, mięsa koziego i owczego, drobiu, w tym produktów mrożonych, pakowanych próżniowo oraz podrobów) do 26 krajów na świecie, tj. o 9 proc. więcej niż w analogicznym okresie 2011 r..
Największym odbiorcą mięsa z Meksyku była w tym czasie Japonia, a następnie Stany Zjednoczone i Rosja. Meksykanie eksportowali także mięso do Korei Południowej, Belgii, Holandii, Angoli, Gwatemali, Francji, Szwajcarii, Salwadoru, Hongkongu, Wenezueli, Kolumbii, Kuby, Kanady, Niemiec, Panamy, Konga, Argentyny, Ghany, Wietnamu, Chin, Beninu oraz Togo. Najważniejszym regionem, eksportującym mięso z Meksyku była Sonora (37 mln ton).



POWIĄZANE

Pan Grzeogorza Jedamski, rolnik emeryt od kilku lat zabiego o sprawiedliwą wysok...

Chaber bławatek (Centaurea cyanus L.), nazywany potocznie bławatkiem, to jeden z...

Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) oraz Centrum Kontroli i Prewencji...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę