OPOLAGRA_2025
AgroShow_05_2025_Zielone

Mięso sklonowanych zwierząt jest bezpieczne

14 lipca 2012
FAMMU/FAPA poinformowała, że Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA) podtrzymał swoją opinię wydaną w 2010 roku, iż spożywanie mięsa i mleka pochodzącego od klonów zwierząt oraz ich potomstwa nie stanowi zagrożenia dla ludzi.

EFSA podkreślił, że biorąc pod uwagę wyniki dotychczasowych badań, nie można stwierdzić żadnej różnicy między produktami spożywczymi, w szczególności mięsem i mlekiem, uzyskanym od klonowanych zwierząt oraz ich potomstwa, a produktami pochodzącymi od zwierząt hodowanymi "tradycyjnie".



POWIĄZANE

Po słabym 2024 roku, finansowanie maszyn i urządzeń rolniczych na początku tego ...

Sztuczna inteligencja (AI). Mamy przyjemność przedstawić Państwu rozmowę z ekspe...

Jak informuje ARiMR, indywidualni pszczelarze i zrzeszające ich organizacje już ...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę