A_BIO_AGRO_950

Mniejsza dynamika produkcji mięsa na Ukrainie

5 stycznia 2016
FAMMU/FAPA informuje, że w 2011 roku produkcja mięsa ogółem na Ukrainie może wzrosnąć o 3-4 proc., podczas gdy w 2010 roku zanotowano wzrost na poziomie 7 proc..
W br. Ukraińcy mogą wyprodukować łącznie 1,93 mln ton mięsa (w wadze poubojowej), z czego 56 proc. produkcji będzie stanowiło mięso drobiowe.

Udział wołowiny w strukturze produkcji obniży się do 12 proc., natomiast udział wieprzowiny pozostanie na niezmienionym poziomie 32 proc.


POWIĄZANE

Pan Grzeogorza Jedamski, rolnik emeryt od kilku lat zabiego o sprawiedliwą wysok...

Chaber bławatek (Centaurea cyanus L.), nazywany potocznie bławatkiem, to jeden z...

Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) oraz Centrum Kontroli i Prewencji...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę