A_TSW_2026_950

Na wielkanocnym stole…

3 grudnia 2015
W ramach akcji „Wielkanoc mięsne święta”, finansowanej z Funduszy Promocji Mięsa Drobiowego, Wieprzowego i Wołowego  Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP wspólnie  ze Związkiem  Rzemiosła Polskiego 7 kwietnia  w Centrum Prasowym PAP w Warszawie  zorganizowało konferencję „Drób, wieprzowina, wołowina na wielkanocnym stole”. W obradach oprócz organizatorów i dziennikarzy  oraz przedstawicieli Inspekcji Weterynaryjnej , Głównego Inspektoratu Sanitarnego i Głównego Inspektoratu Jakości Handlowej Artykułów Rolno – Spożywczych  uczestniczył również Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi Marek Sawicki

     
     


Spotkanie w siedzibie Polskiej Agencji Prasowej stanowiło doskonałą  okazją do dyskusji na temat aktualnej sytuacji w branży mięsnej. Szef resortu rolnictwa  między innymi mówił  o jakości polskich produktów żywnościowych. Sawicki  w swoim wystąpieniu podkreślił, że polska żywność nie tylko zachęca jakością i wyglądem, lecz także smakiem i walorami zdrowotnymi. Natomiast w kontekście prac prowadzonych przez resort nad przywróceniem stabilizacji na rynku wieprzowiny minister  poinformował , że rozpoczął już rozmowy z partnerami handlowymi, którzy wprowadzili embargo na polską wieprzowinę i produkty wieprzowe.


POWIĄZANE

W porozumieniu z Ministerstwem Rolnictwa i Rozwoju Wsi (MRiRW) Bank Gospodarstwa...

Bruksela, 10 grudnia 2025 r. – Europejscy rolnicy, spółdzielnie, przetwórcy żywn...

Waszyngton, D.C., 10 grudnia 2025 r. – Sekretarz Rolnictwa USA Brooke L. Rollins...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę