biogaz_09_2025
biogaz, biometan, biopaliwa_ptak 2025

Naturalny konserwant

5 grudnia 2007
Amerykańscy uczeni odkryli naturalny środek konserwujący przetwory mięsne.

Ekstrakt z pestek winogron jest alternatywą dla środków chemicznych dodawanych przy produkcji wędlin. Mięso nie zmienia koloru, a zachowuje dłużej świeżość. Na razie winogronowy dodatek jest dopracowywany, ale naukowcy z Illinois już są po pierwszych testach, które wypadły bardzo pomyślnie.


POWIĄZANE

Producenci rzepaku mierzą się z wieloma wyzwaniami. Jednym z nich jest obranie p...

Coraz więcej Polaków je jabłka i coraz bardziej jesteśmy świadomi ich walorów. 2...

Niemal 5000 gości, wyjątkowa atmosfera i wspólne świętowanie sukcesu, który trwa...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę