OPOLAGRA_2025
AgroShow_05_2025_Zielone

Ograniczyć marnowanie żywności

3 grudnia 2015
Banki Żywności we współpracy z Federacją Polskich Banków Żywności i partnerami międzynarodowymi z Włoch, Węgier, Grecji, Holandii, Niemiec, Czech i Litwy prowadzą wspólnie badanie, mające na celu głębsze zrozumienie przyczyn powstawania odpadów żywnościowych oraz możliwości ich uniknięcia lub zagospodarowania na cele społeczne.
Badanie jest częścią międzynarodowego projektu FoRWaRd, którego efektem będzie m.in. uruchomienie internetowej platformy edukacyjnej dla pracowników chcących podnosić swoje kompetencje w zakresie zarządzania odpadami spożywczymi oraz współpracą z organizacjami społecznymi w celu przekazywania żywności na cele społeczne. Planowana jest także  budowa  platformy  internetowej służącej  informowaniu o chęci przekazania żywności do organizacji społecznej.
Kwestionariusze badania ( ankiety) skierowane są do przedstawicieli producentów i dystrybutorów żywności z każdej branży (szczególnie małych i średnich przedsiębiorstw). Banki Żywności zapraszają do udziału w badaniu i zachęcają do podzielenia się swoimi uwagami oraz sugestiami. Badanie jest anonimowe, natomiast, każdy uczestnik badania, jeśli wyrazi chęć doprecyzowania odpowiedzi, może zostawić dane kontaktowe dla organizatora badania.

 


POWIĄZANE

Po słabym 2024 roku, finansowanie maszyn i urządzeń rolniczych na początku tego ...

Sztuczna inteligencja (AI). Mamy przyjemność przedstawić Państwu rozmowę z ekspe...

Jak informuje ARiMR, indywidualni pszczelarze i zrzeszające ich organizacje już ...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę