A_TSW_2026_950

Początek batalii o ,,mięso w mięsie''

5 stycznia 2016
Główny Inspektor Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych chce, by w mięsie było więcej mięsa. Jak twierdzi, branża próbuje wciskać konsumentom coś, co mięsem nie jest.
Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych chce powrotu norm jakości dla wyrobów mięsnych.

Wiesław Różański, prezes Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego mówił telewizji TVN CNBC, że to wszystko przez hipermarkety, które wymuszają niskie ceny oferując artykuły "mięsopochodne".

Producenci mięsa zrzeszeni w Unii Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego postanowili stworzyć własną linię produktów z określonymi zasadami produkcji.

Specjalny Certyfikat Jakości mogą otrzymać jedynie firmy, które nie oszczędzają na produkcji.



POWIĄZANE

18.12.2025 r., w godzinach porannych w Brukseli, odbyło się spotkanie przed szcz...

Europa musi teraz odpowiedzieć Bruksela była dziś świadkiem wydarzenia bez prece...

Polski biznes jest pełen obaw o przyszłość i nie są to bynajmniej irracjonalne l...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę