OPOLAGRA_2025
AgroShow_05_2025_Zielone

Polska: więcej margaryny

12 listopada 2012
Bank Gospodarki Żywnościowej podał, że w okresie pierwszych siedmiu miesięcy 2012 roku przedsiębiorstwa zatrudniające powyżej 49 osób wyprodukowały ok. 222 tys. t margaryn, tj. o prawie 7 proc. więcej niż w analogicznych miesiącach ub.r. Mówią o tym także dane Głównego Urzędu Statystycznego.
Import margaryn w okresie styczeń-lipiec br. osiągnął poziom 61 tys. t i był aż o 80% wyższy niż przed rokiem. Z kolei eksport w analizowanych miesiącach wyniósł ponad 75 tys. t i był o 10% wyższy niż w analogicznym okresie ub.r. (za IERiGŻ, Rynek rolny, październik 2012).


POWIĄZANE

Federacja Branżowych Związków Producentów Rolnych wzięła udział w webinarium zor...

Dieta sportowca – nieocenione wsparcie dla aktywnych dzieci - mleko jako kluczow...

W ciągu pierwszych 100 dni administracji Trumpa sekretarz rolnictwa USA Brooke R...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę