Adama_15.08-30.09.2021

Przepisy na regionalne smakołyki

5 stycznia 2016
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wspólnie z  Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział w Krakowie organizuje ogólnopolski   konkursu dla średnich szkół gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny wykorzystujący produkty zarejestrowane lub aplikujące o rejestrację jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne oraz Gwarantowana Tradycyjna Specjalność.
Jak informują organizatorzy do  udziału w konkursie mogą zgłaszać się uczniowie średnich szkół gastronomicznych tj. techników oraz zasadniczych szkół zawodowych kształcących w zawodach gastronomicznych, którzy stworzą autorski przepis kulinarny uwzględniający co najmniej jeden polski produkt regionalny lub tradycyjny zarejestrowany lub aplikujący o rejestrację jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne oraz Gwarantowana Tradycyjna Specjalność.
Konkurs przeprowadzony będzie dwuetapowo. W pierwszym etapie spośród nadesłanych prac, spełniających wymagania formalne, zostanie wyłonionych 10 najwyżej ocenionych przepisów kulinarnych, które zostaną zakwalifikowane do Finału. W drugim etapie nastąpi ostateczny wybór zwycięskich przepisów kulinarnych na podstawie oceny potraw przygotowanych w oparciu o wyłonione w Półfinale przepisy.
Na autorów najlepszych przepisów kulinarnych czekają atrakcyjne nagrody.





POWIĄZANE

1 grudnia br. ARiMR rozpoczęła przekazywanie płatności końcowych w ramach dopłat...

Gleba to największy na lądzie magazyn węgla, ale też podstawa produkcji 95% spoż...

Roślinny jogurt Planton został uznany najlepszym produktem dostępnym na rynku po...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę