OPOLAGRA_2025

Rak w słoikach?

5 sierpnia 2003

Europejski Urząd Bezpieczeństwa żywności oraz przedstawiciele przemysłu spożywczego ostrzegli kraje Unii o możliwości wystąpienia rakotwórczych związków w produktach sprzedawanych w słoikach.

Chodzi głównie odżywki dla dzieci, dżemy, keczupy oraz majonezy. Zdaniem naukowców niebezpieczne substancje mogą powstawać w wyniku kontaktu tych produktów z plastikowymi uszczelkami znajdującymi się w wieczkach słoików.


POWIĄZANE

Kampania na rzecz bezpieczeństwa żywnościowego. Razem musimy wspierać rolników, ...

Bruksela, czerwiec 2025 – Europejskie organizacje rolnicze Copa i Cogeca biją na...

Stany Zjednoczone zrobiły właśnie ogromny krok w stronę zwiększenia wykorzystani...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę