A_BIO_AGRO_950

Rosjanom smakują warzywa szklarniowe

3 grudnia 2015
FAMMU/FAPA poinformowała, że według APK - Inform, wolumen importu pomidorów i ogórków szklarniowych w sezonie 2012/2013 w Rosji wzrósł.
W stosunku do poprzedniego sezonu Rosjanie zaimportowali o 8% więcej tych produktów - w sumie 1,0 mln ton o łącznej wartości 130,0 mln USD. Dla porównania w analogicznym okresie sezonu 2012/2013 łączny wolumen produkcji wszystkich warzyw szklarniowych - nie tylko pomidorów i ogórków wyniósł jedynie 600 tys. ton.
Tym samym rosyjski rynek skazany jest na spory, coroczny import warzyw szklarniowych, w tym największym powodzeniem wśród rosyjskich konsumentów cieszą się właśnie ogórki i pomidory.


POWIĄZANE

Małgorzata Bojańczyk, Dyrektor Generalna Polskiego Stowarzyszenia Ochrony Roślin...

W Światowy Dzień Gleby doceniamy ten żywy ekosystem, który wspiera i chroni nasz...

Nowe badanie PAN Europe (Pesticide Action Network) ujawnia wysoki poziom toksycz...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę