aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1

Smaki chleba

20 września 2004

Piekarze wierzą, że nasz chleb - ten powszedni i ten wykreowany pod nowe gusty klientów - ma szansę stać się regionalnym produktem Podkarpacia.

Chleb biały przestał nam już wystarczać. I choć ciągle jest najbardziej popularny, dorobił się konkurentów w postaci pieczywa z ziarnami soi czy słonecznika. Na popularności, zwłaszcza wśród pań - zyskuje też pieczywo razowe. Wszystko dlatego, że chcą odżywiać się zdrowo i dietetycznie. A piekarze przekonują ,że polski chleb jest najlepszy na świecie. Kuszący asortyment przyciągnął na rzeszowski deptak licznych smakoszy. Podczas Rzemieślniczego Święta Chleba można było usłyszeć zachętę: "smacznego" aż przy dwudziestu straganach z Nowej Dęby, Leska, Żołyni czy Rzeszowa.

Choć wszystkie te piekarnie na co dzień konkurują ze sobą, dziś wymieniały się doświadczeniami. Podczas święta prowadzono zbiórkę pieniędzy, które wspomogą działalność Caritas Diecezji Rzeszowskiej.

 


POWIĄZANE

Rada Eeuropy formalnie przyjęła wczoraj ukierunkowany przegląd niektórych podsta...

Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa informuje, że w związku ze złożoną rezygnacją...

W pierwszych 6 dniach maja przewozy drogowe produktów rolnych z Ukrainy w ekspor...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę