A_BIO_AGRO_950

Smaki regionów pogranicza polsko-czeskiego

6 sierpnia 2013
Stowarzyszenie Lokalna Grupa Rybacka Bielska Kraina  z myślą o restauracjach i kołach gospodyń wiejskich  organizuje 18 sierpnia podczas Pikniku Rybnego w Czechowicach-Dziedzicach konkurs kulinarny  „Smaki regionów pogranicza polsko-czeskiego” na przygotowywanie potraw rybnych.

Celem konkursu jest przede wszystkim kultywowanie, propagowanie i pogłębianie wiedzy o tradycjach kuchni regionalnej – rybackiej – Polski i Czech oraz prezentacja kuchni regionalnej, tradycyjnej Polski i Czech związanej z rybactwem. Ponadto wyłonienie najlepszej, najsmaczniejszej i najlepiej przygotowanej potrawy rybnej podczas „Pikniku rybnego” i promocja zdrowej żywności, ochrona kulinarnego dziedzictwa oraz wykazanie się znajomością w przygotowywaniu potraw rybnych, z odpowiednim wykorzystaniem i użyciem produktów regionalnych.



POWIĄZANE

Pan Grzeogorza Jedamski, rolnik emeryt od kilku lat zabiego o sprawiedliwą wysok...

Chaber bławatek (Centaurea cyanus L.), nazywany potocznie bławatkiem, to jeden z...

Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) oraz Centrum Kontroli i Prewencji...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę