OPOLAGRA_2025
AgroShow_05_2025_Zielone

Specjał Wiejski

29 stycznia 2007

W podwarszawskich Ząbkach na terenie Praskiej Giełdy Spożywczej od 10 stycznia obok pawilonu ,,Polskie Smaki’’ działa także Centrum Dystrybucyjne ,,Specjał Wiejski’’.

Centrum zajmuje się sprzedażą tradycyjnych produktów spożywczych oraz popularyzacją tradycyjnych receptur i sposobów ich wytwarzania, związanych z charakterystycznym polskim, regionalnym miejscem powstawania – o jedynym w swoim rodzaju smaku, zapachu, jakości i trwałości. Wśród produktów oferowanych przez firmę „Specjał Wiejski” jest m.in. chleb z Suwalszczyzny pieczony na naturalnym zakwasie, na liściach tataraku, chleb z okolic Puńska z dodatkiem słodu i kminku, sery korycińskie i z Wiżajn , kiełbasa Lisiecka produkowana z ręcznie krojonych kawałków polędwicy i szynki zapiekanych w jelicie wołowym , kabanosy wytwarzane metodą tradycyjną z mięsa świni złotnickiej, wędliny „dębowe”, kindziuki z Puńska, soki, przetwory, ciasta i miody.

O walorach specjałów wiejskich można się również wiele dowiedzieć odwiedzając również stronę internetową www.specjalwiejski.pl .


POWIĄZANE

Do 30 listopada 2025 r. hodowcy bydła mięsnego mogą się starać o dofinansowanie ...

Umowa o stowarzyszeniu z Ukrainą: lekcje z przeszłości muszą znaleźć odzwiercied...

Pestycydy, w tym szkodliwy chloran, wykryto w popularnych skyrach truskawkowych ...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę