OPOLAGRA_2025
AgroShow_05_2025_Zielone

Sprzedaż zdrowej żywności rośnie powoli

3 grudnia 2015
Jak podał Puls Biznesu, Polacy coraz chętniej kupują ekologiczną żywność. Producenci tej kategorii produktów prognozują dalszy rozwój rynku.
Bohdan Juchiewicz, rzecznik sieci Organic Farma Zdrowia zwraca na łamach Pulsu Biznesu uwagę, że rośnie nie tylko zainteresowanie ekologiczną żywnością, ale produktami ekologicznymi w ogóle. Wskazuje, że sprzedaż w reprezentowanych przez niego delikatesach wzrosła w III kw. aż o 7 proc. w stosunku do podobnego okresu w zeszłym roku.
Podobnie wygląda sytuacja w e-sklepie Frisco.pl. Marcin Mierzwiński, członek rady nadzorczej spółki przyznaje w Pulsie Biznesu, że obecnie co drugi klient ma swoim koszyku zakupowym przynajmniej jeden z naturalnych produktów oferowanych w sklepie.
Segment żywności ekologicznej szacuje się na ok. 0,2 proc. w skali całego rynku spożywczego.



POWIĄZANE

Zakończył Się Europejski Kongres Wsi. Jednym z tematów poruszanych podczas panel...

Wiosną wszyscy czekamy na smak świeżych warzyw. I choć nowalijki mają swoje wier...

11 maja obchodzimy Światowy Dzień bez Śmiecenia – święto, która przypomina, że c...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę