Świetlaną przyszłość przed polskimi producentami wieprzowiny maluje Komisja Europejska.
W opublikowanym raporcie eksperci oceniają, że produkcja tego mięsa w naszym kraju przez 7 lat wzrośnie do 2 mln 33 tys. ton. Swoje prognozy Komisja opiera na preferencjach konsumentów. Wieprzowina zawsze była popularna, a obawy przed chorobą szalonych krów będą zwiększać popyt.Dochodowa ma być także produkcja drobiu, szczególnie kurczaków. Eksperci prognozują, że w najbliższych latach wzrośnie ona o ponad 70 tys. ton.
ppr.pl - Rolnictwo, Ekologia, Natura
25.04.2024 r. odbędzie się protest ostrzegawczy. Zacznie się o godzinie 10.00 i ...
W dzisiejszych czasach, kiedy życie w coraz większym stopniu przenosi się do cyf...
22 kwietnia NCBR ogłosiło nabór wniosków na wspólne projekty naukowców i przedsi...