A_TSW_2026_950

Szybki przyrost cukru w burakach

17 października 2007
W porównaniu do początku kampanii średnia zawartość cukru w skupionych burakach wzrosła o prawie 1% i wynosi już 17,7%. Obecnie buraki dostarczane do cukrowni zawierają średnio ponad 18% cukru, co powoduje, że przy jednocześnie wysokich plonach buraków wielu plantatorów uzyskuje w bieżącym roku rekordowe plony cukru z 1ha, niejednokrotnie przekraczające poziom 12-13 ton.


POWIĄZANE

Nie będzie szybkiego „przepchnięcia” klauzul ochronnych. Unijni biurokraci – po ...

Jak informują media, w ostatnich dniach Chiny podjęły niespodziewaną decyzję o c...

Jeszcze we wrześniu Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dumą ogłaszało przeło...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę