A_BIO_AGRO_950

Szybki przyrost cukru w burakach

17 października 2007
W porównaniu do początku kampanii średnia zawartość cukru w skupionych burakach wzrosła o prawie 1% i wynosi już 17,7%. Obecnie buraki dostarczane do cukrowni zawierają średnio ponad 18% cukru, co powoduje, że przy jednocześnie wysokich plonach buraków wielu plantatorów uzyskuje w bieżącym roku rekordowe plony cukru z 1ha, niejednokrotnie przekraczające poziom 12-13 ton.


POWIĄZANE

Pan Grzeogorza Jedamski, rolnik emeryt od kilku lat zabiego o sprawiedliwą wysok...

Chaber bławatek (Centaurea cyanus L.), nazywany potocznie bławatkiem, to jeden z...

Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) oraz Centrum Kontroli i Prewencji...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę