biogaz, biometan, biopaliwa_ptak 2025

Takie specjały zjesz tylko w Polsce

30 czerwca 2015
Oscypek, bryndza czy rogale świętomarcińskie – to unikalne produkty, które dla Polaków są powodem do dumy. Niestety, te prawdziwe, certyfikowane, można kupić tylko w niektórych regionach. Czy warto docierać do odpowiednich przepisów i kultywować staropolskie tradycje w swojej kuchni?

„W dzisiejszych czasach tajne receptury nie istnieją. W dobie internetu można dotrzeć do większości przepisów” – mówi serwisowi infoWire.pl Przemysław Jagiełło z Karczmy „Smaczna Chata”. Wymaga to jednak czasu. Trzeba go także poświęcić na znalezienie właściwych produktów.

Składniki muszą być naturalne, ekologiczne, takie jak zwykle u naszych babć. Gra jest warta świeczki: smak przygotowanych potraw jest nieporównywalnie lepszy niż – wszechobecnych dziś – gotowych dań z proszku.

O tradycyjnych przepisach przypominamy sobie najczęściej w okresie świątecznym. Dobrze jednak wracać do nich też na co dzień. Jeżeli nie będą popularyzowane, przepadną, a wtedy mnóstwo znakomitych potraw polskich popadnie w zapomnienie.

POWIĄZANE

Eksport ukraińskiego zboża wyraźnie niższy niż rok temu. Czy to sygnał dla polsk...

Niższe opłaty eksportowe mają wspierać konkurencyjność rosyjskiego zboża na rynk...

Allianz Trade: fala niewypłacalności dopiero przed nami. W Polsce – efekt słaboś...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę