A_BIO_AGRO_950

Więcej czerwonego mięsa w USA

11 października 2011
FAMMU/FAPA podaje, że w sierpniu Amerykanie wyprodukowali ogółem 1,95 mln ton mięsa czerwonego (wołowina, cielęcina, wieprzowina, mięso owcze). To aż o 4 proc. więcej niż w sierpniu 2010 r.
Produkcja mięsa wołowego oraz wieprzowego wzrosła łącznie o 4 proc. odpowiednio do 1,08 mln ton oraz 857,3 tys. ton.

Wytwórczość mięsa cielęcego zwiększyła się o 1 proc. do 5,1 tys. ton, natomiast produkcja mięsa owczego wzrosła o 2 proc. do 5,9 tys. ton.



POWIĄZANE

Pan Grzeogorza Jedamski, rolnik emeryt od kilku lat zabiego o sprawiedliwą wysok...

Chaber bławatek (Centaurea cyanus L.), nazywany potocznie bławatkiem, to jeden z...

Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) oraz Centrum Kontroli i Prewencji...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę