A_TSW_2026_950

Wielkanocny Kiermasz Produktów Lokalnych, Regionalnych i Tradycyjnych

3 grudnia 2015
W  niedzielę – 24 marca br. – w warszawskiej „Fortecy”, ul. Zakroczymska 12, w godz. 11-17 odbędzie się Wielkanocny Kiermasz Produktów Lokalnych, Regionalnych i Tradycyjnych.
Warszawiacy będą mieli okazję zrobienia świątecznych zakupów u producentów z różnych regionów Polski. Na stoiskach pojawią się między innymi: wędliny, świeże i wędzone ryby, sery, tradycyjne ciasta, pieczywo, najlepszy polski majonez, warzywa od ekologicznych producentów, świeże soki… i wiele innych.

Poza ogromnym wyborem tradycyjnych wyrobów, organizatorzy zaplanowali liczne atrakcje. Będą pokazy kulinarne oraz rozmowy o dobrym jedzeniu. O godzinie 13:00 o tradycjach i tajnikach wielkanocnej kuchni opowie Hanna Szymanderska, znana autorka książek kulinarnych. Przewidziano również warsztaty dla dzieci: pieczenie mazurków, przyrządzanie majonezu, a także ozdabianie jaj wielkanocnych. Kiermasz potrwa do godziny 17:00.

Organizatorem kiermaszu jest Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego. Wydarzenie współorganizuje Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej, a sprzedających i kupujących zaprasza Forteca.




POWIĄZANE

Węgry od ponad dwóch dekad konsekwentnie utrzymują status kraju wolnego od GMO. ...

Biotechnologia w Turcji: prawo, bariery i perspektywy Od ponad dekady Turcja utr...

Hiszpania od ponad dwóch dekad jest największym producentem roślin genetycznie m...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę