A_BIO_AGRO_950

Włochy: Prognoza spadku produkcji cukru o 9 proc. w 2011 r.

5 stycznia 2016

FAMMU/FAPA podaje, że włoski związek producentów cukru ANB poinformował, że w 2011 roku produkcja cukru będzie najprawdopodobniej mniejsza o 9 proc. i wyniesie 400-410 tys. ton.
W 2010 roku wytworzono we Włoszech 554,5 tys. ton cukru. Spadek produkcji cukru to skutek zmniejszenia areału buraków cukrowych o 20% z 62,266 do 49,5-50,0 tys. ha.
W 2011 r. wyższa będzie jednak zawartość cukru, która obecnie wynosi nawet 18% (w północnych rejonach kraju 16%). W 2010 r. średnia zawartość cukru w korzeniach wyniosła 14,59%.

 


POWIĄZANE

Małgorzata Bojańczyk, Dyrektor Generalna Polskiego Stowarzyszenia Ochrony Roślin...

W Światowy Dzień Gleby doceniamy ten żywy ekosystem, który wspiera i chroni nasz...

Nowe badanie PAN Europe (Pesticide Action Network) ujawnia wysoki poziom toksycz...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę