A_BIO_AGRO_950

Włosi jedzą mniej jabłek

5 stycznia 2016
Jak podała FAMMU/FAPA, Wolumen konsumpcji jabłek we Włoszech w sezonie 2012/2013 oszacowano wstępnie na około 12 proc. mniejszy niż w poprzednim sezonie. Według wstępnych szacunków wielkość ta wyniesie około 1,731 mln ton.
Największy spadek zainteresowania wśród włoskich konsumentów spodziewany jest dla odmian jabłek jak Cripps Pink - o ok. 26% oraz Granny Smith - o 18%. Mniejszym powodzeniem będą cieszyły się również Gala - o 11% oraz Golden Delicious - o ok. 6%.



POWIĄZANE

Pan Grzeogorza Jedamski, rolnik emeryt od kilku lat zabiego o sprawiedliwą wysok...

Chaber bławatek (Centaurea cyanus L.), nazywany potocznie bławatkiem, to jeden z...

Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) oraz Centrum Kontroli i Prewencji...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę